برای مشاهده پاسخ هر کدام از پرسش‌ها، برروی پرسش مورد نظر کلیک کنید

وضعیت دید بعد از عمل آب مروارید به عوامل متعددی بستگی دارد که در رأس آن سالم بودن شبکیه و قرنیه است، اگرشبکیه مانند عدسی چشم دچار تغییرات ناشی از سن نشده باشد معمولاً دید بعد از عمل خوب خواهد بود.

در هنگام عمل آب مروارید عدسی کدر شده بیمار، با یک عدسی مصنوعی تعویض می‌شود، اگر قدرت لنز مصنوعی که محاسبه‌ی آن توسط کامپیوتر مخصوصی صورت می‌گیرد و پزشک در محاسبه آن نقشی ندارد، درست محاسبه شده باشد و سایر قسمت‌های چشم نظیر قرنیه، شبکیه و عصب چشم سالم باشند، شخص می‌تواند دور را بدون عینک به خوبی ببیند ولی برای نزدیک باید عینک بزند.

انحراف چشم انواع مختلف دارد در مورد انحراف چشم به داخل، اگر با استفاده از عینک انحراف ازبین رفت عمل جراحی نباید انجام شود ولی اگر عینک تجویز شد و انحراف اصلاح نشد یا کمی اصلاح شد، باقیمانده انحراف، باید عمل شود در این نوع انحراف بعد از ۶ ماهگی بهترین زمان عمل است. در مورد انحراف چشم به خارج بهترین زمان عمل معمولا سن ۷ یا ۸ سا لگی است. چون اطلاعاتی که داده‌اید کامل نیست باید کودک شما را معاینه کنم تا جواب دقیق‌تری بدهم.

در هیچ جای دنیا هیچ جراحی نمی‌تواند ادعا کند نتایج عمل جراحی ۱۰۰% موفقیت آمیز خواهد بود زیرا نتیجه عمل به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از آنها جراح وتجربه جراح است البته باید اذعان کرد هر چه تجربه و دانش جراح بیشتر باشد نتایج عمل جراحی بهتر و درخشان‌تر خواهد بود.

با عمل جراحی روی چشم‌ها می‌توان سرکج گرفتن را اصلاح کرد و شاید لرزش چشم‌ها به صورت مختصر بهتر شود، ولی نمی‌توان لرزش چشم‌ها را بطور کامل از بین برد.

در حقیقت، فرزند شما دو نوع بیماری دارد یکی انحراف چشم و دیگری تنبلی چشم و درمان هر کدام با هم متفاوت است. عمل جراحی، انحراف چشم را از بین می‌برد ولی مستقیماً اثری روی بهبودی تنبلی چشم ندارد و برای درمان تنبلی چشم باید به بستن چشم ادامه دهید.

واقعیت این است که اگر متوجه شویم که تنبلی چشم از کی شروع می‌شود، بهترین زمان درمان تنبلی نیز از همان روز شروع می‌شود ولی عملاً این کار امکان‌پذیر نمی‌باشد بنابراین هر چه بیماری زودتر تشخیص داده شود و درمان زودتر شروع شود نتیجه بهتری به دست می‌آید.

نوعی مایع در داخل چشم جریان دارد که زلالیه نامیده می‌شود، مایع زلالیه از سلول‌های مخصوصی در داخل چشم ترشح می‌شود و از مجاری مخصوصی خارج می‌گردد، خداوند متعال جریان مایع زلالیه را چنان تنظیم فرموده که این مایع دو کار مهم انجام می‌دهد، یکی تنظیم فشار داخل چشم و دیگری تغذیه قسمت‌هایی از عناصر داخل چشم. میزان ترشح مایع زلالیه و میزان خروج آن از چشم معمولاً یک نسبت ثابت است اگر به هر دلیلی میزان خروج مایع زلالیه کم شود، فشار چشم بالا رفته وآب سیاه بوجود می‌آید.

آب مروارید و آب سیاه هر دو باعث کاهش دید می‌شوند ولی وقتی آب مروارید عمل شود اگر قسمت‌های دیگر چشم سالم باشد معمولاً دید به وضع سابق بر می‌گردد ولی در آب سیاه آن مقداری از بینایی که از بین رفته، بعد از عمل معمولاً دیگر بر نمی‌گردد و نقصان بینایی دائمی است، البته باید توجه داشت اگر آب مروارید خیلی برسد می‌تواند به آب سیاه تبدیل شود.

میزان انحراف چشم را که با عمل روی یک چشم می‌توان اصلاح کرد، حدود ۵۰ واحد است و معمولاً برای اصلاح انحراف چشم زیادتر باید هر دو چشم تحت عمل جراحی قرار گیرند. خوشبختانه اخیراً اینجانب یک روش جراحی منحصر به فرد ابداع کرده ام که تا ۹۰ واحد انحراف را می‌توان با عمل روی یک چشم اصلاح نمود.

مجموعه قرنیه و عدسی چشم، مثل یک عدسی محدب به گونه ای عمل می‌کنند که تصویر اشیاء روی لکه زرد در شبکیه بیفتد، دراینصورت تصویر اشیاء واضح دیده می‌شود. در کسانیکه عینک دارند معمولاً بدون کمک عینک، تصویر روی لکه زرد نمی‌افتد بنا براین تصاویر تار دیده می‌شوند. در این بیماران با محاسباتی که انجام میشود، میزان تحدب یا انحنای قرنیه را با استفاده از لیزر بگونه ای تغییر میدهیم تا بدون استفاده عینک و یا لنز تصویر واضح روی شبکیه بیفتد.

واقعیت این است که زمینه ارثی دقیقی به اثبات نرسیده ولی در بعضی موارد زمینه ارثی و خانوادگی نقش دارد چنانکه افرادی که دچار انحراف چشم هستند، فرزندانشان بیشتر درمعرض انحراف چشم قرار دارند.

علاوه بر زمینه ارثی و خانوادگی، کودکان نارس، کودکانی که به دنبال زایمان سخت متولد می شوند، کودکانی که در هنگام تولد دچار اختلال تنفسی می‌شوند، کودکانی که در هنگام تولد دیر گریه می‌کنند، کودکانی که دچار عیوب انکساری بالا هستند، کودکانی که دچار اختلال تکامل هستند در معرض انحراف چشم قرار دارند.

اشک‌ریزش علت‌های مختلفی دارد ولی هیچگونه ارتباطی بین اشک‌ریزش و آب مروارید و یا آب سیاه در بزرگسالان وجود ندارد، شایع ترین علت اشک‌ریزش، اختلال در سیستم ترشحی اشک و یا اختلال در مجرای اشکی است.

در مراحل اولیه خیر ولی اگر آب مروارید خیلی پیشرفته، و به قول معروف خیلی رسیده شود می‌تواند باعث بروز آب سیاه گردد.

در زمان های قدیم که روش های عمل جراحی متفاوت بود و برای اینکه عارضه حین عمل کمتر باشد و امکان خارج کردن عدسی کدر شده (آب مروارید) بطور کامل میسر گردد، می‌بایست صبر کنیم تا آب مروارید کاملاً برسد، اما امروزه که روشهای پیشرفته بوجود آمده، زمان عمل جراحی بر حسب نیاز شغلی بیمار تعیین می‌گردد، مثلاً کسی که شغلش رانندگی است و نیاز به دید دقیق دارد، هر زمان که اختلال دید بیمار با عینک قابل اصلاح نباشد باید عمل شود. البته باید توجه داشت با روشهای جدید اگر آب مروارید خیلی برسد احتمال عوارض جراحی حین عمل بیشتر است.

تنبلی چشم یک اختلال تکاملی است. راههای بینایی از شبکیه چشم شروع می‌شود و به قسمتهای پشتی مغز ختم می‌گردد، وقتی کودک متولد می‌شود این قسمت‌ها وجود دارد ولی باید تحریکات صحیح بینایی صورت گیرد تا راهها و سیستم بینایی تکامل پیدا نماید، هرچیزی که مانع ایجاد تصویر صحیح و واضح در چشم گردد، مانند انحراف چشم و نمره عینک بالا، می‌تواند باعث ایجاد تنبلی چشم شود. این بیماری قابل درمان است.

بعضی از انواع آب مروارید می‌تواند جنبه ارثی و مادرزادی داشته باشد و در کودکی بروز نماید ولی معمولاً آب مروارید به علت افزایش سن بوجود می آید، البته در بعضی خانواده‌ها آب مروارید در سنین کمتری مثلاً ۴۰ سالگی بوجود می آید.

عدسی چشم یکی از عناصر اصلی و مهم برای دیدن می‌باشد این عدسی که کروی و شفاف است با تغییر انحنای خود تصویر واضح را همیشه روی لکه زرد قرار می‌دهد، با افزایش سن یا علت‌های دیگر مثل ضربه، عدسی شفافیت خود را از دست می‌دهد و کدر می‌شود و به اصطلاح آب مروارید بوجود می‌آید. وقتیکه آب مروارید خیلی کدر شود و به اصطلاح برسد، رنگ صدفی شبیه مروارید به خود می‌گیرد، به همین دلیل آن را آب مروارید نامیده‌اند.

بعضی از انواع انحراف چشم با استفاده از عینک کاملاً از بین می‌رود، در این بیماران راهی به جز استفاده از عینک یا لنز وجود ندارد و عمل جراحی گاه باعث عوارض جبران ناپذیر می‌گردد.

انحراف چشم و تنبلی چشم دو بیماری جدا از هم هستند و عمل جراحی فقط انحراف را از بین می‌برد. البته وقتی چشم‌ها صاف شوند ممکن است درمان تنبلی چشم (که بستن چشم سالم روش رایج آن است) نتیجه بهتری دهد.

در زمان‌های بسیار دور که مردم این گونه نقص‌ها را خدادادی می دانستند و افراد نیز به ظاهر خودشان اهمیت نمی دادند، شاید عمل جراحی جنبه زیبایی داشت، اما امروزه که بچه‌ها از سنین کودکی به ظاهر خود اهمیت می‌دهند و به دلیل داشتن انحراف، منزوی و پرخاشگر می شوند و از نظر روحی و روانی دچار آسیب می شوند، عمل جراحی هم جنبه زیبایی ظاهر دارد هم جنبه درمانی مسائل روحی و روانی کودک و والدین او را دارد.

در روش‌های جراحی آب مروارید که ۳۰ سال قبل انجام می‌شد، آب مروارید می‌بایست کاملاً دید بیمار را کاهش می داد تا عمل جراحی بهتر انجام شود و عوارض کمتری داشته باشد. اما امروزه چون روش‌های عمل جراحی کاملاً متفاوت‌اند، زمان عمل جراحی به دو چیز مربوط می شود:
۱- نیاز بیمار به بینایی بهتر.
۲- بعضی موارد خاص که به علت شکل خاص چشم بیمار ممکن است زمینه آب سیاه وجود داشته باشد (معمولاً تعداد کمی از بیماران این گونه هستند) و فقط اگر کاملاً آب مروارید برسد خطر آب سیاه هم خواهد داشت. بنابراین اگر مادر از دیدش راضی است و چشمش شرایطی ندارد که آب سیاه عارض شود، تا هر زمان که دید خوب و قابل قبول از نظر خودش داشته باشد می تواند صبر کند.
البته بینایی یکی از نعمت های بزرگ الهی است و به تجربه دیده‌ایم که وقتی بیماری عمل می شود و دید خوب پیدا میکند تاثیر بسیار زیادی در شرایط روحی روانی او بوجود می‌آید و شادی زندگی او بیشتر می شود.

ناخنک در حقیقت قسمتی از بافت ملتحمه‌ی چشم است که به صورت مثلثی (سه گوش) در طرف داخل روی سیاهی چشم (قرنیه) را می‌گیرد و حتی بعضی اوقات آنقدر پیشرفت می‌کند که باعث کاهش دید می‌شود. در بعضی اوقات ناخنک در خارج سیاهی چشم (قرنیه) هم بوجود می‌آید.

معمولاً حدود ۱۰% افراد به ناخنک مبتلا می‌شوند، مهمترین علت آن زمینه‌ی خانوادگی، آفتاب، محیط‌های دارای گرد و غبار و گرما است.

خیر ناخنک بدخیم نیست، ولی در مواردی که چند نوبت عمل شود و مجدد عود نماید، ممکن است که به طرف بدخیمی برود.

ناخنک با دارو از بین نمی رود و تنها راه درمان آن جراحی است، البته اخیراً مقالاتی منتشر شده که احتمال دارد بتوان بعضی از انواع ناخنک‌های کوچک را با درمان دارویی از بین برد، ولی این روش هنوز در مرحله‌ی تحقیقاتی است.

ناخنک اگر در حالت التهابی و تحریک کننده نباشد دارو تأثیر چندانی ندارد، ولی معمولاً کسانیکه ناخنک پرخون، برجسته و ملتهب دارند باید حتماً درمان دارویی را جهت درمان التهاب و تحریک دریافت کنند.

معمولاً از قطره‌های اشک مصنوعی، پمادهایی که جنبه نرم کننده دارند، قطره‌های آنتی‌بیوتیک و قطره‌های کورتن با قدرت خفیف که کورتن را باید برای مدت بسیار کوتاه استفاده کرد.

استفاده از عینک آفتابی استاندارد (UV 400)، پرهیز از حضور در آفتاب‌های شدید، پرهیز از محیط‌های گرم و دارای گرد و خاک.

زیبایی:
استفاده از بوتاکس در زیبایی برای رفع چین و چروک پیشانی، اطراف چشم، خط اَخم و یا تیک‌های عصبی اطراف چشم است که به صورت سرپایی انجام می‌دهم.

درمانی:
۱. استفاده از بوتاکس در درمان انحراف‌های چشم به خصوص بعد از تصادف و یا انحراف‌های مادرزادی زیر یکسال است که این موارد را در اتاق عمل تزریق می‌کنیم.
۲.
استفاده از بوتاکس در درمان میگرن که در مطب انجام می‌دهم.

 

نحوه تزریق بوتاکس در اطراف چشم و پیشانی بسیار مهم است، از طرف دیگر میزان واکنش بدن افراد در مقابل مقدار تزریق یکسان نیست، به همین دلیل ممکن است در مواردی که تزریق توسط افرادی غیر از متخصصین چشم انجام شود، اثر بوتاکس به عضلات چشم سرایت کرده و باعث دوبینی می‌شود. متأسفانه باید صبر کرد تا اثر دارو از بین برود. در مواردیکه دوبینی آزار دهنده باشد می‌توان به طور موقت از عینک‌های منشوری استفاده کرد.

بله، از بوتاکس در درمان بیماری‌های مختلف مانند درمان میگرن نیز استفاده می‌شود و بیمار احساس رضایت‌مندی شدیدی دارد؛ به این ترتیب که در نقاط معین و مشخصی از سر، تزریق بوتاکس را در مطب انجام می‌دهم و البته باید توجه داشت مانند بقیه موارد زمان اثر آن در بیماران مختلف از ۴۸ ساعت تا حداکثر دو هفته بعد از تزریق متفاوت است.

بین ۲ تا ۶ ماه زمان تأثیر بوتاکس برای درمان میگرن متغییر است و البته این درمان باید تکرار شود.

لیزیک برای کسانیکه شماره عینک مثبت دارند (دوربین هستند)، بهتر است در سنین بالای ۳۵ سال انجام شود. و اگر در این سنین انجام شود، معمولاً هم نمره عینک اصلاح می‌شود، هم انحراف از بین می‌رود.

در این زمینه نظرات مختلفی وجود دارد. اگر نمره عینک منفی (نزدیک بین) و شماره آن زیر ۳ باشد و یکسال ثابت بماند، از ۱۹ سالگی به بعد قابل عمل کردن است. ولی اگر شماره بالا باشد، بهتر است در سنین بالای ۲۱-۲۲ سالگی عمل شود مشروط به اینکه یکسال نمره عینک ثابت بماند.

  1. سن مناسب
  2. نمره عینک ثابت حداقل برای یکسال
  3. ضخامت قرنیه که باید مناسب باشد
  4. شکل قرنیه زمینه‌های غیر طبیعی نداشته باشد
  5. عدم وجود سابقه قوز قرنیه در خانواده
  6. مناسب بودن وضعیت شبکیه چشم

دستگاهی که برای انجام لیزر به کار برده می‌شود در هر دو روش یکی است، در روش لیزیک با استفاده از دستگاه‌های مخصوص و یا یک نوع خاص لیزر به نام FemtoSecond ضخامت قرنیه به دو نیمه برش داده می‌شود به نحوی که نیمه جلویی آن به حالت لولا به نیمه پشتی متصل باقی بماند، سپس روی نیمه پشتی را با لیزر تراش داده و در آخر نیمه جلویی دوباره به حالت اولیه بازگردانده می‌شود. ولی در لازک، لایه بسیار نازکی از روی قرنیه برداشته و سپس با دستگاه لیزر قرنیه را تراش داده و با استفاده از لنزهای تماسی قرنیه پانسمان و اجازه داده می‌شود تا لایه‌ای که برداشته شده ترمیم گردد.

  1. از هر ۱۰۰۰ نفر، یک نفر احتمال دارد که بعد از لیزیک عفونت چشم پیدا کند.
  2. ۱۵-۱۰% موارد ممکن است بین ۲۵-۷۵% از نمره عینک باقی بماند.
  3. برای اینکه دید کامل شود، ممکن است دو هفته تا دو ماه طول بکشد.
  4. احتمال کنده شدن لایه رویی قرنیه در حین عمل وجود دارد.

این بیماران باید ابتدا از نظر بیماری‌های مغزی مورد بررسی قرار بگیرند و در صورتیکه از نظر مغزی مشکلی نداشته باشند با استفاده از تزریق بوتاکس در نقاط معینی از اطراف چشم، درمان می شوند؛ باید توجه داشت که مانند سایر موارد درمان با بوتاکس اثر آن بین ۲ تا ۶ ماه می باشد و برای ادامه‌ی درمان باید تزریق را تکرار کرد.

اصطلاح آب مروارید کاملاً رسیده، مربوط به روش‌های درمانی بسیار قدیم (حدود ۴۰ سال قبل) است که در آن زمان برای نتیجه‌ی بهتر و عارضه‌ی کمتر وقتی عمل انجام می‌گرفت که دید بیمار به حداقل می رسد، ولی امروزه زمان عمل را دو عامل تعیین می کند:

  1. فشار بالای چشم که باعث آب سیاه می شود
  2. نیاز بیمار به دید بهتر

* مثلا کسی که باغبان است (دید دقیقی نمی‌خواهد) می‌تواند تا وقتی که کاهش دید زیاد پیدا کند صبر کند ولی کسی که راننده و یا دبیر می‌باشد (دید خوب می خواهد) حتی زمانی که کاهش دید او فقط به ۷/۱۰ تا ۸/۱۰ رسیده باشد می‌تواند عمل جراحی آب مروارید انجام دهد.

باید مشخص شود، پدر شما مشمول کدامیک از موارد فوق است پس از مراجعه به مطب و معاینه، ایشان را راهنمایی خواهم کرد.

هر جراح بر اساس دانش و تجربیات خود توصیه‌هایی به بیمار خود می‌کند ولی معمولاً غالب جراحان تا یک ماه بعد از عمل به بیمار خود دارو می‌دهند.

معمولاً محل ورود دستگاه جراحی آب مروارید به داخل چشم مدت‌ها تا حدودی ناهموار است، برای همین بیمار احساس جسم خارجی می کند، ولی در هر صورت لازم است به پزشک معالج مراجعه نماید تا نکته دیگری نباشد.

خیر، فقط وقتی آب مروارید خیلی رسیده باشد که باعث تنگ شدن زاویه‌ی چشم (محل خروج مایع زلالیه) گردد خطر آب سیاه بوجود می آید. البته بعضی افراد ممکن است آب سیاه همراه آب مروارید داشته باشند بدون این که هیچ گونه ارتباطی بین آن‌ها باشد.

خیر، تا زمانی که بتوان آن را با دارو کنترل کرد، عمل ضرورت ندارد.

به دولیل برای معاینه کودکان قطره ریخته می‌شود:
    ۱. مردمک باز شود تا معاینه عدسی و شبکیه (انتهای چشم) کودک بهتر و دقیق‌تر شود.
    ۲. شماره واقعی عینک کودک مشخص شود؛ بخصوص در بیمارانی که انحراف چشم دارند، لازم است که شماره واقعی عینک مشخص شود تا بر مبنای آن تصمیم‌گیری گردد.

در آفتاب و حتی محیط ابری به علت وجود اشعه ماورابنفش تا ۶ ماه عینک دودی باید زده شود در غیر اینصورت احتمال کدورت قرنیه افزایش پیدا می‌کند. در محیط‌های بسته نیز تا زمانی که بیمار احساس کند چشمش به نور حساس هست، باید از عینک دودی استفاده کند.

بر حسب نوع عمل متفاوت است، البته معمولاً جراحان بر اساس تجربه خود دستورات متفاوتی می‌دهند؛ ولی برای عمل‌های جراحی مجرای اشکی و پلک ۳-۴ روز، آب مروارید ۴-۵ روز و برای لازک، بعد از برداشتن لنزی که به عنوان پانسمان از آن استفاده شده، بیمار می‌تواند استحمام کند.

بله، معمولاً تا ۴۸ ساعت بعد از عمل، بیمار احساس می‌کند که داخل چشمش شن یا خورده شیشه ریخته‌اند و این احساس در افراد مختلف متفاوت است و همچنین بیمار در این مدت، آبریزش و سوزش نسبتاً زیاد دارد.

تورم پلک همراه با قرمزی که وسط آن یک برجستگی مثل عدس وجود دارد شالازیون نامیده می‌شود. این برجستگی معمولاً درد خفیف و یا حتی در مواردی بدون درد است و علت آن تجمع چربی در غدد اشکی لبه‌ی پلک‌ها می‌باشد. این بیماری بدون خطر است و درمان آن کمپرس آب گرم و تجویز دارو توسط پزشک است و در صورتیکه با درمان دارویی بهبود نیابد جراحی لازم است که از طرف داخل پلک صورت می‌گیرد و گاهی بدون درمان خودبخود خوب می‌شود.

عفونت حاد غدد اشکی لبه‌ی پلک که باعث درد شدید، قرمزی و تورم پلک می گردد. این بیماری نسبتاً خطرناک است و باید بصورت اورژانسی درمان گردد وگرنه ممکن است عفونت به حدقه چشم سرایت کرده و عوارض جبران ناپذیری بوجود آورد.

هر دو بیماری در غدد ترشحی چربی اشک در لبه‌ی پلک‌ها بوجود می‌آیند ولی عامل آن متفاوت است،  در مورد شالازیون بسته شدن دهانه غدد ترشحی چربی اشک در نتیجه تورم آن باعث بروز علایم می شود و بیماری بدون خطر است. عامل گل مژه غفونت میکروبی است که در غدد ترشحی چربی اشک لبه پلک ها بوجود می آید و خطرناک است و باید به صورت اورژانسی درمان گردد.

خیر دارویی وجود ندارد، چون عوامل ایجاد عینک عبارتند از انداره کُره چشم، نوع تحدب قرنیه و عدسی چشم که داروها روی هیچ کدام اثر نمی‌کند.

البته اخیراً مطالعاتی انجام شده که در کسانی که نزدیک بینی پیشرونده دارند، تجویز دارویی بنام آتروپین می‌تواند در بعضی افراد سالانه حدود ۵/. نمره از پیشرفت شماره عینک جلوگیری کند. یعنی اگر فردی سالیانه ۲ نمره به شماره عینکش افزوده می‌گردد با تجویز داروی فوق حدود ۱/۵ نمره به عینک اضافه می‌شود، توجه داشته باشید که این به معنی کاهش نمره عینک نیست.

 

تا حدودی بله، امروزه ثابت شده کودکانی که در محیط های بسته مانند آپارتمان‌ها زندگی می‌کنند و ار نور خورشید بی‌بهره هستند احتمال بوجود آمدن عینک نزدیک‌بینی بیشتر است. به همین دلیل توجه می‌شود که حتی الامکان روزانه کودکان را به فضای باز و جایی که نور خورشید وجود دارد ببرند تا احتمال عینکی شدن کمتر گردد.

در پزشکی صد در صد وجود ندارد. اگر پسر شما از نظر قرنیه و شبکیه (پرده چشم) سالم باشد و عینک مناسب (در صورت لزوم) را استفاده کند غالباً با بستن نتیجه خوب گرفته می‌شود. اگر بعد از ۶ تا ۹ ماه از شروع بستن هیچگونه پیشرفتی در وضعیت بینایی کودک ایجاد نشود معمولاً دیگر بستن چشم نتیجه بخش نخواهد بود ولی اگر نتیجه گرفته شود باید تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی، بستن ادامه یابد.

 

تنبلی چشم یک اختلال تکاملی است، مثالی می‌زنم: کودکی که متولد می‌شود دست دارد ولی نمی‌تواند چیزی بگیرد، پا دارد اما نمی‌تواند راه برود و …، گذشت زمان و تحریک دائم، عوامل موثر در تکامل اعضای بدن را فعال می‌کند. برای اینکه تکامل چشم صورت بگیرد باید تصویر اشیا خیلی دقیق و صحیح در شبکیه (پرده چشم) بیفتد و عصب بینایی آن را به مغز مخابره کند تا مغز فعال شده و اشیا را بشناسد. در کودکانی که تنبلی چشم دارند تصویر واضح روی شبکیه چشم نمی‌افتد و در نتیجه تکامل صورت نمی‌گیرد. با بستن چشم در حقیقت تصویر واضح روی شبکیه چشم می‌افتد و مغز وادار می‌شود برای شناسایی اقدام کند و تکامل بینایی اتفاق بیفتد.

 

هرگاه برای اصلاح چروکیدگی و افتادگی پلک به جای جراحی از دستگاه پلکسر استفاده شود پلکسر بلفارو پلاستی گفته می‌شود.

کسانی که چین‌های پلکی کمی دارند و هنوز برای جراحی زیبایی پلک، جوان هستند. کسانی که دارای افتادگی پوست پلک هستند ولی هنوز این افتادگی به اندازه‌ای نیست که بتوان جراحی کرد.

بله، برای کاهش چین‌های پنجه کلاغی دورچشم و بالا کشیدن گوشه ابروها نتایج خوبی دارد.